Standard fogadási lehetőségek, kifejezetten futball fogadók számára

Az online fogadóirodák kínálata szinte korlátlan és egyre bővül, rengeteg fogadási típust találunk. Ezek nagy részét összegyűjtöttük, így lehetőséged van kikeresni mit is jelentenek. Mindegyik iroda más-más magyar megfogalmazást használ, amire érdemes odafigyelni. Egyes mérkőzésekre 3 esetleg 5 fogadás típust hoznak. Viszont egy-egy kiemelt, nagy érdeklődésre számító meccsen még a 350 fogadási lehetőség sem kizárt.

 

 

Eredményhez köthető tippek

 

Játékidő eredménye (Full Time) – a legismertebb fogadási típus, a mérkőzés végeredményére (hazai – döntetlen – vendég) történő háromesélyes fogadás. Beleértve a rendes hosszabbítást is.

 

Dupla esély (Double Chance) – a mérkőzés három lehetséges végkimenetelét leszűkítjük kettőre (1X – X2 – 12). Például az 1X-nél arra fogadunk, hogy a hazai csapat nyer, vagy döntetlen lesz az eredmény. X2 esetén a vendég csapat vagy győz vagy döntetlen lesz a végeredmény. 12 (egy kettő) esetén vagy a hazai vagy a vendég csapat győzelmét várjuk. Döntetlen esetén veszít a tippünk. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

DNB (Draw No Bet) – szó szerint fordítva: nincs fogadás döntetlenre. A neve is utal rá, a döntetlent itt kizárják a fogadásból és csak a két csapat győzelmére tippelhetünk. Döntetlen esetén a tétet visszakapjuk, ha ezt a fogadó iroda fel is tünteti. Ennyiben tér el a Dupla esély 12 típusától. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Pontos eredmény (Correct Score) – a mérkőzés végeredményére történő fogadás. Például: Ajax – PSG 1:1. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Félidő eredmény (Half Time) – a félidői állásra tippelhetünk háromesélyes formában (hazai – döntetlen – vendég). Érdemes megjegyezni, hogy az irodák a félidői állásra is kínálnak dupla esélyt (1X – X2 – 12) és félidői pontos eredményt is. Például: Ajax – PSG 0:0.

 

Félidő/Vége (Half Time/Full Time) – ez két tippet is magába foglal, hiszen a félidői állás mellett, a végeredményt is el kell találnunk. Összesen 9 kimenetel közül választhatunk (Félidei állás/Végeredmény – 1/1; 1/2; 1/X; 2/1; 2/2; 2/X; X/1; X/2; X/X). A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Félidő vagy Végeredmény (Half Time or Full Time) – arra tippelünk, hogy az adott csapat félidőben vagy a mérkőzés végén vezetni fog. A kettő közül ha az egyik teljesül, a fogadás nyertes. Természetesen a döntetlent is megtehetjük és ha a félidő vagy a végeredmény döntetlen, akkor nyertünk is. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Hendikep (Handicap) tippek

 

Hendikep (Handicap) „Európai”A standard hendikep fogadásnál az egyik félnek egy, vagy több gólos előnyt adnak, amit a végeredményhez hozzászámolnak. Például a PSV játszik az Estoril csapatával az Európa Ligában, és az Estoril kap egy gólos előnyt. Ilyenkor fogadhatunk arra, hogy a hollandok még így is nyernek, ami így fest például a bet365 kínálatában: PSV (-1). Továbbá van lehetőségünk ilyenkor döntetlenre fogadni, amit így találtok: Döntetlen – Estoril (+1). Ez a fogadás akkor nyertes, ha egy góllal nyer a PSV, tehát ledolgozza az egy gólos, elméletben lévő hátrányát. A harmadik lehetőség ilyenkor ez: Estoril (+1), tehát a portugál kiscsapat a valóságban legalább döntetlent ér el, vagy nyer. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

Ázsiai hendikepek

Az ázsiai hendikep (asian handicap) nagyszerű értéket kínál a fogadónak és potenciálisan kevésbé kockázatos, mint a hagyományos “hazai győzelem-döntetlen-vendéggyőzelem” típusú fogadás. Vagy ki kell választani a hendikeppet várakozás szerint meghaladó csapatot, vagy a favorit ellen fogadunk a hendikep segítségével. Egy ázsiai hendikep két részből áll, a hendikepből és a győztesre való fogadásból.

 

Handicap (0)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat megnyeri a meccset. Ha döntetlen (0 gól a különbség), visszakapjuk a tétet.

 

Handicap (+0.25)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat megnyeri a meccset. Ha döntetlen, tétje két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

 

Handicap (+0.50)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat döntelent játszik, vagy megnyeri a meccset.

 

Handicap (+0.75)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gól különbséggel veszít, a tét 50%-át elvesztjük.

 

Handicap (+1)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, vagy döntetlent játszik. Ha 1 gól különbséggel veszít, a tétet visszakapjuk.

 

Handicap (+1.25)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, vagy döntetlent játszik. Ha 1 gól különbséggel veszít, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

 

Handicap (+1.5)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít.

 

Handicap (+1.75)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít. Ha a csapat 2 gól különbséggel veszít, tétünk 50%-a vész el.

 

Handicap (+2)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít. Ha a csapat 2 gól különbséggel veszít, visszakapjuk a tétet.

 

Handicap (+2.25)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít. Ha a csapat 2 gól különbséggel veszít, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

 

Handicap (+2.5)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy kevesebb mint 3 gól különbséggel veszít.

 

Handicap (-0.25)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 1 gól különbséggel nyer. Ha döntetlen, a tét 50%-át vesztjük el.

 

Handicap (-0.5)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat megnyeri a meccset.

 

Handicap (-0.75)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapuk.

 

Handicap (-1)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.

 

Handicap (-1.25)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel nyer. Ha csak 1 góllal nyer, a tét 50%-a vész el.

 

Handicap (-1.50)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel megnyeri a meccset.

 

Handicap (-1.75)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 2 gól különbséggel nyer, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

 

Handicap (-2)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 2 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.

 

Handicap (-2.25)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel nyer. Ha 2 góllal nyer, a tét 50%-át vesztjük el.

 

Handicap (-2.50)

Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel megnyeri a meccset.

 

 

Gólokra fogadás

 

Gólok alatt/felett (Goals under/over) – egy megadott határhoz képest fogadhatunk arra, hogy ennél több (over), vagy épp kevesebb (under) gól születik a mérkőzésen. A határ 0,5-től kezdődik, ahol nyertes a tippünk, ha legalább egy gól lesz. A legáltalánosabb a 2,5-ös határ, aminél nyertes a tippünk, ha legalább 3 találatot elérnek a csapatok, viszont ha ennél kevesebbet (0, 1 és 2 gól), akkor vesztes a fogadás. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Gólok száma pontosan (Number of goals) – a kiválasztott mérkőzésen szerzett találatok számát tippelhetjük meg pontosan. Fogadhatunk akár arra is, hogy nem veszik be a hálókat (tehát 0 gól). Sok irodánál lehetőségünk nyílik rá, hogy külön a csapatokra fogadjunk gólszám szerint, illetve ugyanezt megtehetjük a félidőkre lebontva is. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Gólok száma a hazai/vendég csapatnál (Total Goals by Home/Away team) – egyes irodáknál ilyen szöveggel is megjelenhet: Csapat összesített gólok – Team Total Goals. Ahogy a nevéből is adódik, ennél a fogadási típusnál a hazai vagy a vendég együttes góljainak a számára fogadhatunk, egy nem egész határhoz viszonyítva (alatt/felettre). Így lesz két kimenetele a fogadásunknak, például Ajax góljainak száma 1,5 gól alattnál akkor nyertes a fogadás, ha nem talál be a holland csapat, vagy csak egy gólt szerez. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Mindkét csapat szerez gólt (Both Teams to Score) –  két kimenetelű fogadás (Igen/Nem). Amennyiben arra tippelünk, hogy mindkét csapat szerez gólt (Igen opció), fogadásunk akkor nyertes, ha mind a két fél betalál a mérkőzés során. A nagyobb irodáknál lehetőségünk van félidőkre lebontva is fogadni. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Gólt szerző csapat (Team to Score) – négy lehetőséget magába foglaló típus. Tippelhetünk arra, hogy nem találnak be a felek (Nincs gól) és arra is, hogy mindkét csapat betalál. Illetve választhatjuk a csak hazai, vagy csak vendég alakulat gólját is, amiknél a nyerés feltétele, hogy a másik csapat ne találjon be. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Gólszerző (Goal Scorer) – a mérkőzésen betaláló játékosra tippelhetünk. Sok esetben lehetőségünk van ennek a továbbfejlesztett változatával is találkozni, amikor néhány játékost kiemelnek a csapatokból, akiknél arra is fogadhatunk, legalább 2 vagy épp 3 gólt szereznek. Egyes irodáknál (Pl. Unibet) némely játékos esetében lehetőségünk nyílik megjátszani a Nem szerez gólt is. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

 

Első/utolsó gól szerzője (First/Last Goal to Score) – két fogadási típus, amelyeknél arra a játékosra tippelhetünk, aki szerintünk az első, vagy épp az utolsó találatot szerzi majd a mérkőzésen. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

Szögletek és lapok

 

Több szöglet (Most Corners) – arra tippelünk, hogy melyik csapat végez el több szögletet a mérkőzésnél. Háromesélyes fogadás, hiszen a két csapat közül egyik és másik is nyerheti, de lehet döntetlen is. A játékidőbe ebben az estben is bele számít a rendes hosszabbítás is.

 

Szögletek száma (Total Corners) – értelemszerűen itt a mérkőzésen elvégzett összes sarokrúgásról van szó. Nem egész határokat adnak meg, amiknél vagy többre, vagy épp kevesebbre tippelünk, tehát két kimenetele lehet a fogadásunknak.

 

Összesített szögletek (Corners) – a bet365 kínálata a legszélesebb a szögletekre történő fogadásban. Ennél a kategóriánál három kimenetelt adnak meg számunkra. Például: 10 felett – Pontosan 10 szöglet – 10 alatt.

 

Alternatív szögletek (Alternative Corners) – szintén a bet365 sajátja, aminél néhány szögletszámot kínálnak (pl. 8, 9, 10, 11 szöglet), és ezek mindegyikénél három lehetőség közül választhatunk (felett – pontosan – alatt).

 

Csapat szögletek (Team Corners) – úgy működik, ahogy a csapat gólok is, tehát a választott mérkőzésen az egyik fél által elvégzett sarokrúgások számára tippelhetünk, kétesélyes (alatt/felett) formában.

 

Elsőnek éri el szögletek (Corner Race) – a két csapat közül mely csapat éri el előbb, a megadott határszámot. Például arra tippelünk, hogy a Tottenham éri el előbb a 3-at. Ez a fogadás akkor nyertes, ha az angol csapat előbb végez el 3 szögletet, mint az ellenfele.

 

Büntetőlapok száma (Number of Cards) – a mérkőzés során összesen kiosztott lapok (sárga, piros) számára fogadhatunk. Nem egész határt használnak itt is, így vagy alattra, vagy felettre tehetjük a voksunk.

 

Első kiosztott büntető lap ideje (Time of First Card) – itt arra tippelhetünk, hogy előre megadott időintervallumban osztanak-e ki lapot. Például lesz-e büntetőlap az első félórában.

 

Lapot kap (To Be Booked) – a kínálatban szereplő játékosok esetében fogadhatunk arra, hogy kapnak büntetőlapot (piros, sárga) a mérkőzés során.

 

Lesz piros lap (Red Card given) – különösebb magyarázatra nem szoruló két kimenetelű fogadás.

 

 

Kötött fogadások

Egyszeri fogadás (szingli, single)Az egyszeri fogadás (egyszeri tét) egy esemény egy kimenetelére való fogadás. A választott tippnek helyesnek kell lennie, hogy a fogadás nyerjen.

 

Kettes kötés

A kettes kötés két különböző eseményből válogatott tipp. Mindkét tippnek helyesnek kell lenni, hogy a fogadás nyerjen.

 

Hármas- és háromnál több tippet tartalmazó kötéses fogadás

A hármas (vagy több) kötés három (vagy több) tippből áll, három (vagy több) eseményre vonatkozóan. Az összes tippnek helyesnek kell lennie, hogy a fogadás nyerjen.

 

Pontos eredmény

A meccs/esemény pontos eredményének megtippelése.

 

Félidő

Minden fogadás a félidőben elszámolásra kerül, az első félidő pontjai alapján.

 

Első gól

Arra fogadunk, hogy melyik játékos vagy csapat éri el az első gólt (pontot) a meccsen.

 

Az első gól időpontja

Arra fogadunk, hogy mikor lövik az első gólt a meccsen.

 

Dupla esély

A dupla esély fogadás lehetővé teszi, hogy a lehetséges három kimenetelből kettőre tippeljünk focimeccsen, így ezek a fogadások: 1X, 12, 2X lehetnek.

 

Góllövő

Arra fogadunk, hogy melyik játékos lő gólt a meccsen. A fogadás érvénytelen, ha a játékos nincs benne a kezdő 11-ben.

 

Páratlan/Páros

Arra fogadunk, hogy a végeredmény pontjai páratlanok vagy párosak. Megjegyzés: a 0:0-ra végződő focimeccs párosnak számít.

 

Félidő/Végeredmény fogadás

Arra fogadunk, hogy mi az eredmény félidőben és mi a meccs végén. Mindkét tippnek helyesnek kell lennie, hogy a fogadás nyerjen.

 

Kevert meccsek – Mixed Games

A kevert meccs (mixed game) olyan virtuális meccs, ahol két csapat aktuálisan egymással játszik, de a valóságban nem egymás ellen. Például: az Arsenal a Liverpoollal játszik a Premiershipben és a Barcelona a Real Madriddal játszik a spanyol ligában. A kevert játékban az jelenik meg, hogy Arsenal Vs. Barcelona, noha ezt a meccset ekkor nem játsszák. Az Arsenal, illetve a Barcelona által a rendes 90 perces játékidőben lőtt gólok száma kerül összehasonlításra (extra idő és büntetőpárbaj nem számít) a sportfogadás elszámolása szempontjából.

 

Felett/alatt

A fölött/alatt fogadásoknál azt tippeljük meg, hogy az összes gól/pont felette vagy alatta lesz a megadott számnak.

 

Példák:

2 gól felett/alatt

A fogadás arra vonatkozik, hogy a meccsen 2-nél kevesebb, vagy több gól születik. Ha 1 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” tippek a nyertesek; a “Felett” fogadások vesztesek. Ha 2 gól születik a meccsen, az összes bet érvénytelennek tekintendő, nem számít, hogy a fogadás “Felett” vagy “Alatt” volt. Ha 3 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

 

2.25 gól felett/alatt

Ez tulajdonképpen két fogadásból álló összetett fogadás: 1 fogadás a 2 gól felett/alatt és 1 fogadás a 2.5 gól felett/alatt. Például: ha 100€-val fogadunk a 2.25 gól felett/alattra, akkor a fogadás kétfelé van osztva: egy 50 € fogadás a 2 felett/alatt. És egy 50 € fogadás a 2.5 gól felett/alatt. Ha 1 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások nyertesek; a “Felett” fogadások vesztesek. Ha 2 gól születik a meccsen, azok akik a “Felett”-re fogadtak, elvesztik tétjük 50%-át és tétjük 50%-a döntetlen, azok, akik az “Alatt”-ra fogadtak, azok tétjének 50%-a nyertes és 50%-a döntetlen. Ha 3 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

 

2.5 gól felett/alatt

Ha 2 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások nyertesek, a “Felett” fogadások vesztesek. Ha 3 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

 

2.75 gól felett/alatt

Ez tulajdonképpen két fogadásból álló összetett fogadás: 1 fogadás a 2.5 gól felett/alatt és 1 fogadás a 3 gól felett/alatt. Például: ha 100€-val fogadunk a 2.75 gól felett/alattra, akkor a fogadás kétfelé van osztva: egy 50€ fogadás a 2.5 felett/alatt. És egy 50€ fogadás a 3 gól felett/alatt. Ha 2 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások nyertesek; a “Felett” fogadások vesztesek. Ha 3 gól születik a meccsen, azok akik az “Alattra”-ra fogadtak, elvesztik tétjük 50%-át és tétjük 50%-a döntetlen, azok, akik az “Felett”-re fogadtak, azok tétjének 50%-a nyertes és 50%-a döntetlen. Ha 4 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

 

3.00 gól felett/alatt

A fogadás arra vonatkozik, hogy a meccsen 3-nál kevesebb, vagy több gól születik. Ha 2 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” tippek a nyertesek; a “Felett” fogadások vesztesek. Ha 3 gól születik a meccsen, az összes bet érvénytelennek tekintendő, nem számít, hogy a fogadás “Felett” vagy “Alatt” volt. Ha 4 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

 

Összetett fogadások

Általában kettes vagy többes kötéseknél nem fogadhatunk ugyanazon mérkőzésen belül több fogadásra. Azonban a fogadóirodák ajánlanak összetett fogadásokat

Eredmény és mindkét csapat szerez gólt igen/nem (Result and Both Team Score)

Itt a „Játékidő eredménye” és „Mindkét csapat szerez gólt” esemény van kombinálva.

Hat lehetséges kimenetel van:

Haza csapat nyer és mindkét csapat szerez gólt

Hazai csapat nyer és nem mindkét csapat szerez gólt

Döntetlen és mindkét csapat szerez gólt

Döntetlen és Nem mindkét csapat szerez gólt

Vendég csapat nyer és mindkét csapat szerez gólt

Vendég csapat nyer és nem mindkét csapat szerez gólt.

Scorecast

Ennél a fogadásnál a „Pontos végeredményt” és az „Első gólt szerző játékos” esemény van kombinálva.  Scorecast fogadható általában csak az első félidőre is. A fogadás akkor nyertes, ha minkét kombinált esemény kimenetele nyertes.

Anytime Scorecast

Gyakorlatilag ugyanaz mint a Scorecsat csak itt a „Pontos végeredményt” és „Bármikor gólt szerző játékos” esemény van kombinálva. A fogadás akkor nyertes, ha minkét kombinált esemény kimenetele nyertes.

Wincast

Ennél az fogadásnál a „Játékidő eredménye” és az „Első gólt szerző játékos” esemény van kombinálva. A fogadás akkor nyertes, ha minkét kombinált esemény kimenetele nyertes.

Timecast

Ennél a fogadásnál el kell találni az első gólt szerző játékost és a gól időpontját. A gól időpontjára általában három intervallum választható: 1-20 perc , 20-45 perc és 46+ perc. A fogadás akkor nyertes, ha a z első gólszerző játékost és a gól időintervalluma is jó.

Győztes és gólok száma alatt/felett (Result and Over/Under)

Néhány fogadóirodánál  például a Tippmixpron találkozhatunk ezzel a fogadási típussal. Ennél a fogadásnál a „Játékidő eredménye” és a „Gólok alatt/felett”  esemény van kombinálva. A fogadás akkor nyertes, ha minkét kombinált esemény kimenetele nyertes.

 

Élő fogadás

Az élő fogadásnál lehetőség van arra, hogy valós időben fogadjunk, ami azt jelenti, hogy folyamatosan frissülő nyereményszorzókkal fogadhatunk a kiválasztott sportesemények alatt. Ez természetesen azt is jelenti, hogy megvan az az előnye, hogy reagálhatunk az esemény legfrissebb fejleményeire és egyszeri fogadásokat pontosan és egyszerűen tegyünk meg.

 

!Élő fogadásnál azok a tétek, amelyeket gól születése közben, vagy azután helyeznek el, törlésre kerülhetnek!

 

Élő fogadás – ázsiai hendikeppes

Élő fogadásnál az ázsiai handikep (asian handicap) tét úgy számít, mintha a fogadás pillanatában az eredmény 0:0 lenne.

 

Tehát a hendikep és a győztes mellett még egy komponens fontos az Élő fogadásos ázsiai hendikepnél: akkor kezdődik a mi szempontunkból, amikor a tétet elhelyezzük.

Hosszú távú (Long term) fogadások  

Ebben az esetben például még a foci VB kezdete előtt, megjátszhatjuk VB győztesnek, az általunk kiválasztott ország csapatát, jellemzően jobb szorzóval. Előny az, hogy magas szorzót kapunk, de jelentős hátrány, hogy hosszú időre, hónapokra de nem ritkán akár fél évre is kizárhatjuk a befektetett tőkénket.